hero-shape

Eenvoudig aan de slag met incasseren

Veilig, vertrouwd en volledig digitaal incasseren via Incassomachtigen.

Wat is Incassomachtigen?

Incassomachtigen is dé manier voor jouw klanten om via hun eigen bank een geldige machtiging voor incasso aan jouw bedrijf af te (laten) geven. Een handtekening op papier is daarbij niet meer nodig. Incassomachtigen is ideaal voor het verkopen van abonnementen of om klanten de mogelijkheid van achteraf betalen aan te bieden. Het voordeel voor jouw bedrijf voor zakelijke klanten is dat de incasso niet kunnen worden gestorneerd.

Welke voordelen bieden wij jouw bedrijf met Incassomachtigen?

Met een papieren machtiging is er altijd het stornorisico door een onjuiste combinatie van naam en IBAN. Met een incassomachtiging heeft u 100% zekerheid dat de tennaamstelling en IBAN juist zijn.

Een papieren machtiging kost zowel jouw klant als jouw bedrijf tijd en geld om te verwerken. Het kan nooit direct worden verwerkt. Een incassomachtiging wordt direct verwerkt en je kunt direct incasseren.

Een misverstand is dat een € 0,01 iDeal-betaling als een rechtsgeldige machtiging wordt gezien. Als een klant aan de bank een Melding Onterechte Incasso (MOI in vaktermen) doorgeeft, worden door de bank alle geïncasseerde bedragen van jouw bedrijfsrekening direct teruggestort naar jouw klant. Een incassomachtiging biedt jouw bedrijf zekerheid en is dit risico uitgesloten.

Met een € 0,01 iDeal-betaling staat de 'machtiging' op naam van jouw betaalprovider bedrijf die vanaf dat moment namens jouw bedrijf incasseert en mogelijk 5, 15 of 30 dagen later pas de gelden overmaakt op jouw rekening. Een incassomachtiging komt altijd op naam van jouw bedrijf te staan zodat jouw bedrijfsnaam ook op het rekeningafschrift van de klant staat.

Een betaalprovider die namens jouw bedrijf incasseert, betaalt veelal een totaalbedrag van alle incasso's uit of vermindert het incassobedrag met de kosten voor de incasso. Dit maakt het afletteren moeilijk en levert veelal veel ' gedoe' op. Met een incassomachtiging incasseert je het volledige factuurbedrag en vormt afletteren nooit geen gedoe meer.

Een incasso gebaseerd op een € 0,01 iDealbetaling kost minimaal € 0,25 of meer. Een incassomachtiging op jouw bedrijfsnaam kost €0,08. Hiermee bespaart jouw bedrijf € 0,17 of meer per incasso.

Heb je veel zakelijke klanten of bied je diensten aan bedrijven aan? Overweeg dan de zakelijke incassomachtiging. Een papieren zakelijke machtiging moet door jouw klant eerst naar zijn eigen bank per post (!) worden opgestuurd. Een zakelijke incassomachtiging wordt direct digitaal ondertekend én geregistreerd bij de bank van jouw klant. Bespaar tijd en geld en benut het voordeel dat de zakelijke incassomachtiging niet-storneerbaar is.

 • 100% zekerheid over de tennaamstelling en IBAN combinatie
 • Direct incasseren met een incassomachtiging
 • Geen stornorisico bij melding onterechte incasso
 • Incassomachtigingen staan altijd op jouw bedrijfsnaam
 • Probleemloos afletteren met incassomachtigen
 • Stap van de € 0,01 iDeal-betaling over op incassomachtigen en bespaar kosten
 • Niet-storneerbare zakelijke machtigingen biedt extra zekerheid
IDIN logo
Incassomachtigen

Maak gebruik van de vertrouwde inlogmiddelen van uw eigen bank.

Case iClicks

Eenvoudig online marketing diensten betalen met een incassomachtiging en direct verwerkt in Exact Online.

Benut de voordelen en mogelijkheden van incassomachtigen. Bied jouw klanten de keuze en bespaar voor jouw bedrijf tijd en geld. Nu ook met Exact Online App.

Aan de slag

Bied jouw klanten een kant-en-klaar pagina of pagina op maat aan.

Kant-en-klaar pagina

 1. Wij bieden jouw bedrijf een kant-en-klaar pagina.
 2. Eenvoudig je eigen logo aanpassen.
 3. Stuur jouw klanten een email met link naar jouw eigen incassomachtigenpagina.
 4. Na iedere incassomachtiging ontvang je direct een bevestigingsemail met alle machtiginggegevens.
 5. Voor op jouw eigen website of als je wilt hosten wij jouw pagina.
Voordelen en mogelijkheden

Pagina op maat

 1. Maak jouw eigen pagina op maat.
 2. Stuur jouw klanten een email met link naar jouw eigen incassomachtigenpagina.
 3. Ontvang direct een bevestigingsemail met alle machtiginggegevens.
 4. Verwerk je machtigingen automatisch in jouw administratie.
 5. Met onze REST-API kun je 100% digitaal zakendoen.
Voordelen en mogelijkheden

Exact Online koppeling voor Incassomachtigen

Al uw digitale machtigingen automatisch bijgewerkt in uw Exact Online administratie. Geschikt voor zowel consumenten als zakelijke incassomachtigingen.