hero-shape

Digitaal incassomachtigingen van PayIBAN

Betrouwbare digitale incassomachtigingen nodig? Met PayIBAN krijg je 100% zekerheid over de rechtsgeldigheid van digitale incassomachtigingen.

Wat is een digitaal incassomachtiging?

Een digitale incassomachtiging is dé manier voor uw klanten om via hun eigen bank een geldige online machtiging voor incasso aan uw bedrijf af te (laten) geven.

Een handtekening op papier is daarbij niet meer nodig.

Dit maakt digitale incassomachtigingen ideaal voor het verkopen van abonnementen of om klanten de mogelijkheid van achteraf betalen aan te bieden.

Het voordeel voor uw bedrijf voor zakelijke klanten is dat de incasso niet gestorneerd kunnen worden.

Digitaal incassomachtigen is:

  • 100% betrouwbaar
  • Direct en veilig
  • Kostenbesparend
  • Geen storneerrisico
IDIN logo
Incassomachtigen

Maak gebruik van de vertrouwde inlogmiddelen van uw eigen bank. Direct aanvragen

In 2 minuten geregeld.

Vraag een demo aan

Waarom digitaal incassomachtigen via PayIBAN?

PayIBAN heeft jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening en weet hierdoor exact waar klanten en bedrijven behoefte aan hebben. Wij merkten dat digitaal incasseren of een zogenaamd ‘incassocontract’ vaak niet rechtsgeldig was en bijvoorbeeld werd afgedaan met een iDeal betaling van 1 cent.

Dit is echter een groot misverstand.

Een iDeal-betaling is namelijk geen rechtsgeldige machtiging. Als een klant aan de bank een Melding Onterechte Incasso (MOI in vaktermen) doorgeeft, worden door de bank alle geïncasseerde bedragen van uw bedrijfsrekening direct teruggestort naar de klant.

Een incassomachtiging biedt uw bedrijf wel de zekerheid dat de machtiging rechtsgeldig is en is het risico van stornering uitgesloten.

Een papieren contract ondertekenen kost zowel jouw klant als jouw bedrijf veel tijd en geld. Via iDIN ontvang je iedere type contract volledig digitaal getekend direct in jouw inbox.

Geen gedoe met afletteren

Een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Mollie of Stripe, die namens uw bedrijf incasseert, betaalt vaak een totaalbedrag van alle incasso's uit of vermindert het incassobedrag met de kosten voor de incasso.

Dit maakt het afletteren moeilijk en levert enorm veel onnodig gedoe op. Met een incassomachtiging incasseer je het volledige factuurbedrag en vormt afletteren nooit geen gedoe meer.

Digitaal incassomachtigen is goedkoper

Met goedkoper bedoelen we in dit geval goedkoper dan het incasseren van een iDeal betaling van €0,01 cent. Dit kost namelijk minimaal €0,25 of meer.

Een incassomachtiging op uw bedrijfsnaam kost €0,08. Hiermee bespaart u €0,17 of meer per incasso.

Bedenk hierbij ook dat je geen gedoe meer hebt met afletteren of andere financiële administratieve taken die gereduceerd worden met een digitale incassomachtiging.

Online machtigen is de toekomst

Heeft u veel zakelijke klanten of bied u diensten aan bedrijven aan? Dan is de zakelijke incassomachtiging van PayIBAN de oplossing om uw processen slimmer en toekomstgericht in te richten.

Dit wilt u uw klanten toch niet meer aan doen?

Stel u blijft de papieren zakelijke machtiging voeren. Een papieren zakelijke machtiging moet door uw klant eerst naar zijn eigen bank per post (!) worden opgestuurd.

Dit terwijl een zakelijke incassomachtiging direct digitaal ondertekend én geregistreerd wordt bij de bank van de klant.

Bespaar tijd en geld en benut het voordeel dat de zakelijke incassomachtiging die bovendien niet-storneerbaar is.

Uw voordelen met digitaal Incassomachtigingen:

  • Betrouwbare digitale incassomachtiging
  • Volledig digitaal machtigen
  • 100% zekerheid over de rechtsgeldigheid van de incassomachtiging
  • Geen storneerrisico bij melding onterechte incasso (MOI)
  • Geen gedoe meer met afletteren
  • Directe kostenbesparing

Case NS Zonetaxi

Met 1 klik een treintaxi boeken? In 30 seconden is het geregeld met incassomachtigen.

Benut de voordelen en mogelijkheden van incassomachtigen. Bied jouw klanten de keuze en bespaar voor jouw bedrijf tijd en geld.

Digitaal incassomachtigen aanvragen

Het aanvragen van digitaal incassomachtigen is een fluitje van een cent. Wanneer u dit vandaag aanvraagt, controleren wij de nodige gegevens en kunt u morgen al aan de slag.

Als u Digitaal incassomachtigen bij ons aanvraagt heeft u twee keuzes:

1. Een volledig op maat gemaakte incassomachtigen pagina voor uw organisatie (meer info).
2. Een standaard pagina die wij kant en klaar voor u opleveren (meer info).

Uw eigen op maat gemaakte pagina integreert u naadloos in uw eigen website, webshop of app. Het gebruik van iDIN werkt bovendien optimaal via pc, tablet en mobiel.

U kunt direct aan de slag met onze REST-API. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Dit formulier kunt u aanpassen naar wens of met onze REST-API uw eigen pagina geheel naar eigen wens maken.

Voor onze kant en klare pagina heeft u geen technische kennis of ervaring met iDIN nodig. U kunt dus direct aan de slag. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Deze link gebruikt u in communicatie zoals e-mails naar uw klanten. Dat is alles.

Overtuigd geraakt van Digitaal incassomachtigen via PayIBAN? Via onderstaande knop vraagt u eenvoudig Digitaal incasseren aan en zet u belangrijke stappen in het online machtigen van uw klanten.

Direct aanvragen

Veilig verificatie via uw bank.


Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen over incassomachtigen (FAQ)

Wat is storneren?

Bij storneren draai je als rekeninghouder de automatische incasso terug. Bij een automatische incasso heeft een rekeninghouder het recht om het geld terug te boeken. Het maakt daarbij niet uit of de incasso terecht was of niet. Bij Digitaal incasseren via PayIBAN heeft u dit risico niet.

Is incassomachtigingen hetzelfde als e-mandate?

E-mandate is een gezamenlijk initiatief van de verschillende banken in Nederland. In 2015 richtte zij dit op om een nieuwe manier van incasseren te voeren: digitale incassomachtigingen. Bij de e-mandate vindt de identificatie helemaal digitaal plaats en verloopt via de eigen vertrouwde bank. In 2016 werd de term e-mandate vervangen door Digitaal Incassomachtigen, en is dus hetzelfde.

Welke banken bieden incassomachtigingen aan?

Incassomachtigen wordt aangeboden door ABN AMRO, ASN Bank, ING, KNAB, Rabobank, RegioBank, SNS en Triodos Bank.

Wat kost Digitaal incassomachtigen?

Een incasso op uw bedrijfsnaam kost €0,08. Voor koppelingen met andere diensten, een pagina op maat etc. worden andere tarieven gehanteerd. Zie ook onze tarieven pagina:specificaties van de incassomachtigen kosten via PayIBAN.

Meer informatie over incassomachtigen nodig?

Wij begrijpen goed dat Digitaal incassomachtigen misschien nog wat vragen voor u heeft of dat u behoefte heeft aan advies of een offerte op maat. Laat het ons weten. Wij helpen je graag.

Neem contact op