hero-shape

Eenvoudig digitaal identificeren

Met een paar klikken kunnen uw klanten zich volledig digitaal aanmelden, inloggen, identificeren en documenten ondertekenen.

Voor uw klanten

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. U kunt met iDIN veilig inloggen, uzelf identificeren en/of uw leeftijd bevestigen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels.

U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u met iDIN geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer te onthouden.

Voordelen

 • Identiteitszekerheid
 • Direct
 • Makkelijk
 • Veilig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig?

Bel 026 - 800 1236

Ma - vr - 8.30u - 18.00u

Direct aanvragen

Voor uw bedrijf

Zekerheid over uw klant heeft u niet met een door uw klant zelf gekozen gebruikersnaam of wachtwoord. Met iDIN heeft u 100% zekerheid over de naam en adres van uw klant. Bovendien kunnen uw klanten met iDIN hun leeftijd bevestigen. Met iDIN weet u het zeker!

Een eigen kant-en-klaar pagina via PayIBAN werkt niet alleen conversieverhogend, maar het is ook nog eens kostenbesparend.

Met onze REST-API maakt u eenvoudig uw iDIN pagina op maat die u naadloos integreert in uw website, webshop of koppelt met uw boekhoudpakket. U heeft volledige controle over de huiststijl van uw pagina voor optimale conversie.

Voordelen

 • Klanten loggen veilig en vertrouwd in zonder gebruikersnaam en wachtwoord
 • Direct zekerheid over de leeftijd van uw klanten
 • 100% zekerheid over de identiteit van uw klanten
 • Volledig digitaal ondertekenen van contracten
 • Geen kans meer op misbruik van gebruikersnaam en wachtwoorden
 • Eén manier van inloggen bij bedrijven en instellingen
 • Makkelijk en veilig online identificeren

De rol van PayIBAN

PayIBAN is de officiële implementatiepartner van iDEAL, iDIN en Incassomachtigen. Hierdoor heeft u zekerheid dat onze diensten en producten op een juiste en correcte manier worden geïmplementeerd. Wij vormen de schakel tussen uw bedrijf en alle banken als het gaat om het beheer en verwerking van transacties van iDEAL, iDIN en incassomachtigen. Wij begeleiden u in het hele proces van aanvraag tot livegang.

Toepassingen van iDIN

Online klant worden en moet iDIN legitimeren. Zekerheid met wie u zaken doet.

Aanmaken van een account met iDIN en 100% zekerheid.

Veilig inloggen zonder gebruikersnaam en wachtwoord.

Digitaal tekenen van hypotheken, polissen of contracten.

Digitaal tekenen voor de activatie van een dienst.

Digitaal bevestigen van wijzigingen van abonnementen.

Digitaal tekenen voor het activeren van automatisch incasso.

Digitaal contracten ondertekenen. Volledig rechtsgeldig met iDIN.

Alcohol of loten online bestellen inclusief leeftijdscheck.

Tickets met volledige identificatie en op naam online bestellen.

Digitaal aanvaarden van een erfenis.

iDIN aanvragen

iDIN aanvragen is een fluitje van een cent. Wanneer u vandaag iDIN aanvraagt, kunt u morgen aan de slag.

Overtuigd geraakt van iDIN? Via onderstaande knop vraagt u eenvoudig iDIN aan en zet u belangrijke stappen in het online identificeren van uw klanten. En dit allemaal via de inlogmiddelen van uw eigen vertrouwde bank.

Aanvraagformulier

Aanhef

Veel gestelde vragen over iDIN (FAQ)

Hoe veilig is iDIN?

iDIN is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDIN net zo veilig is als internetbankieren. iDIN is betrouwbaar en veilig omdat u geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer hoeft te gebruiken en de inlogmethode van uw bank gebruikt. Bovendien zijn veiligheid en privacy van klanten via iDIN gegarandeerd. Ook voor acceptanten is dat een voordeel in het identificeren van klanten.

Werkt iDIN altijd?

Ja. Zolang u en klanten toegang hebben tot internet en internetbankieren kunt u uw iDIN account gebruiken. Bovendien is bij de meeste deelnemende banken iDIN al in gebruik op de mobiele bank apps.

Wat kost iDIN?

Banken bepalen zelf welke kosten ze in rekening brengen voor iDIN. Iedere bank voert daarbij zijn eigen prijsbeleid. Omdat wij onafhankelijk opereren en afspraken hebben met de banken, kunnen wij voordelige prijzen bieden. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal transacties. Hier vindt u de specificaties van de iDIN kosten via PayIBAN.

Wie gebruikt iDIN?

iDIN wordt al door veel grote bedrijven ingezet. Denk aan bedrijven zoals de Mediamarkt, FC Utrecht, BNP Paribas, De Nederlandse loterij etc. Bovendien ondersteunen alle grote banken van Nederland het gebruik van iDIN.

Wat is het verschil tussen iDIN en DigiD?

Het grootste verschil tussen iDIN en DigiD, is dat iDIN door de banken is gemaakt, terwijl DigiD echt een initiatief is van de overheid. Inmiddels is iDIN ook door overheidsinstanties erkent als goed alternatief voor DigiD, maar is het niet voornemens om DigiD te vervangen voor iDIN. Bezoekers van hun websites kunnen dan zelf kiezen of ze zich met iDIN of met andere middelen willen identificeren.

Welke banken bieden iDIN aan?

iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq en Triodos Bank.

Meer informatie over iDIN nodig?

Wij begrijpen goed dat iDIN misschien nog wat vragen voor u heeft of dat u behoefte heeft aan advies of een offerte op maat. Laat het ons weten. Wij helpen je graag.