hero-shape

Eenvoudig identificeren via iDIN

Met iDIN identificeer je klanten via de veilige inlogmethode van hun eigen bank. iDIN is een identificatiemethode waarmee je 100% zekerheid krijgt wie uw klant is.

Wat is iDIN?

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. U kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen, uzelf identificeren en/of uw leeftijd bevestigen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels.

U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden.

iDIN is:

 • Identiteitszekerheid
 • Direct en veilig
 • Conversieverhogend
 • Fraudebeschermend
IDIN logo
iDIN

Vraag een demo aan

In 2 minuten geregeld.

Klant worden

iDIN aanbieden aan uw klanten in slechts drie stappen.

Waarom iDIN via PayIBAN?

PayIBAN is de officiële implementatiepartner van iDIN. Hierdoor heeft u zekerheid dat iDIN op een juiste en correcte manier wordt geïmplementeerd.

Een papieren contract ondertekenen kost zowel jouw klant als jouw bedrijf veel tijd en geld. Via iDIN ontvang je iedere type contract volledig digitaal getekend direct in jouw inbox.

Een gebruikersnaam en wachtwoord heeft jouw klant niet meer nodig. Inloggen doe je eenvoudig met een iDIN-app. Gebruiksvriendelijker voor de klant, en meer zekerheid voor u als ondernemer.

Wij begeleiden u in het hele proces van aanvraag tot een eigen iDIN pagina op maat. Geen gedoe en wanneer u vandaag iDIN aanvraagt, kunt u morgen al aan de slag met uw iDIN pagina.

Zekerheid met iDIN

Zekerheid wie uw klant echt is heb je niet met een gebruikersnaam of wachtwoord. Met iDIN heeft u 100% zekerheid over de naam en adres van uw klant. Bovendien is het met iDIN ook mogelijk om de leeftijd van klanten te bevestigen.

Geen twijfels meer over welke gegevens kloppen en welke niet!

De voordelen van iDIN voor u:

 • Klanten loggen veilig en vertrouwd in zonder gebruikersnaam en wachtwoord
 • Direct zekerheid over de leeftijd van uw klanten
 • 100% zekerheid over de identiteit van uw klanten
 • Volledig digitaal ondertekenen van contracten
 • Geen kans meer op misbruik van gebruikersnaam en wachtwoorden
 • Eén manier van inloggen bij bedrijven en instellingen
 • Makkelijk en veilig online identificeren

Case Notariele diensten

Een erfenis digitaal aanvaarden. In 30 seconden is het geregeld met iDIN.

Benut de voordelen en mogelijkheden van iDIN. Bied jouw klanten de keuze en bespaar voor jouw bedrijf tijd en geld.

iDIN aanvragen

iDIN aanvragen is een fluitje van een cent. Wanneer u vandaag iDIN aanvraagt, controleren wij de nodige gegevens en kunt u morgen al aan de slag.

Als u iDIN bij ons aanmaakt heeft u twee keuzes:

1. Een volledig op maat gemaakte iDIN pagina voor uw organisatie (meer info).
2. Een standaard pagina die wij kant en klaar voor u opleveren (meer info).

Uw eigen op maat gemaakte pagina integreert u naadloos in uw eigen website, webshop of app. Het gebruik van iDIN werkt bovendien optimaal via pc, tablet en mobiel.

U kunt direct aan de slag met onze REST-API. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Dit formulier kunt u aanpassen naar wens of met onze REST-API uw eigen pagina geheel naar eigen wens maken.

Voor onze kant en klare pagina heeft u geen technische kennis of ervaring met iDIN nodig. U kunt dus direct aan de slag. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Deze link gebruikt u in communicatie zoals e-mails naar uw klanten. Dat is alles.

Overtuigd geraakt van iDIN? Via onderstaande knop vraagt u eenvoudig iDIN aan en zet u belangrijke stappen in het online identificeren van uw klanten. En dit allemaal via de inlogmiddelen van uw eigen vertrouwde bank.

Direct aanvragen

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen over iDIN (FAQ)

Hoe veilig is iDIN?

iDIN is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDIN net zo veilig is als internetbankieren. iDIN is betrouwbaar en veilig omdat u geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer hoeft te gebruiken en de inlogmethode van uw bank gebruikt. Bovendien zijn veiligheid en privacy van klanten via iDIN gegarandeerd. Ook voor acceptanten is dat een voordeel in het identificeren van klanten.

Werkt iDIN altijd?

Ja. Zolang u en klanten toegang hebben tot internet en internetbankieren kunt u uw iDIN account gebruiken. Bovendien is bij de meeste deelnemende banken iDIN al in gebruik op de mobiele bank apps.

Wat kost iDIN?

Banken bepalen zelf welke kosten ze in rekening brengen voor iDIN. Iedere bank voert daarbij zijn eigen prijsbeleid. Omdat wij onafhankelijk opereren en afspraken hebben met de banken, kunnen wij voordelige prijzen bieden. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal transacties. Hier vindt u de specificaties van de iDIN kosten via PayIBAN.

Wie gebruikt iDIN?

iDIN wordt al door veel grote bedrijven ingezet. Denk aan bedrijven zoals de Mediamarkt, FC Utrecht, BNP Paribas, De Nederlandse loterij etc. Bovendien ondersteunen alle grote banken van Nederland het gebruik van iDIN.

Wat is het verschil tussen iDIN en DigiD?

Het grootste verschil tussen iDIN en DigiD, is dat iDIN door de banken is gemaakt, terwijl DigiD echt een initiatief is van de overheid. Inmiddels is iDIN ook door overheidsinstanties erkent als goed alternatief voor DigiD, maar is het niet voornemens om DigiD te vervangen voor iDIN. Bezoekers van hun websites kunnen dan zelf kiezen of ze zich met iDIN of met andere middelen willen identificeren.

Welke banken bieden iDIN aan?

iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq en Triodos Bank.

Meer informatie over iDIN nodig?

Wij begrijpen goed dat iDIN misschien nog wat vragen voor u heeft of dat u behoefte heeft aan advies of een offerte op maat. Laat het ons weten. Wij helpen je graag.

Neem contact op