Eenvoudig identificeren via iDIN

Met iDIN identificeer je klanten via de veilige inlogmethode van hun eigen bank. iDIN is een identificatiemethode waarmee je 100% zekerheid krijgt wie uw klant is.

iDIN voor uw klanten

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. U kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen, uzelf identificeren en/of uw leeftijd bevestigen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels.

U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden.

Voordelen

 • Veilig en vertrouwd inloggen zonder gebruikersnaam en wachtwoord
 • Volledig digitaal ondertekenen van contracten
 • Geen kans meer op misbruik van gebruikersnaam en wachtwoorden
 • Eén manier van inloggen bij bedrijven en instellingen
 • Makkelijk en veilig online identificeren
IDIN logo
iDIN

Vraag een demo aan

In 2 minuten geregeld.

Direct aanvragen

iDIN aanbieden aan uw klanten in slechts drie stappen.

iDIN voor uw bedrijf

iDIN verkort verkoopprocessen en helpt om orders en bestellingen sneller te verwerken. Het voordeel is lagere administratieve kosten door vermindering van handmatige werkzaamheden en minder papierwerk. Uw klanten hebben minder tijd nodig om een order of bestelling te plaatsen en u heeft 100% zekerheid over de identiteit van uw klanten.

Voordelen

 • Direct zekerheid over de leeftijd van uw klanten
 • 100% zekerheid over de identiteit van uw klanten
 • Geen kans meer op misbruik van gebruikersnaam en wachtwoorden
 • Identiteitszekerheid
 • Direct en veilig
 • Conversieverhogend
 • Fraudebeschermend

Branches

iDIN is ontwikkeld voor bedrijven met veel administratieve transacties zoals :

 • Vastgoed
 • Financiële instellingen
 • Kredietinstellingen
 • Verzekeraars
 • Human Resources
 • Zorg
 • Onderwijs
 • Kinderopvang
 • MKB

Waarom iDIN via PayIBAN?

PayIBAN is de officiële implementatiepartner van iDIN. Hierdoor heeft u zekerheid dat iDIN op een juiste en correcte manier wordt geïmplementeerd. Wij begeleiden u in het hele proces van aanvraag tot een eigen iDIN pagina op maat. Geen gedoe en wanneer u vandaag iDIN aanvraagt, kunt u morgen al aan de slag met uw iDIN pagina.

Case Notariële diensten

In deze tijd is het regelen en aanvaarden van eenn erfenis via de traditionele weg een tijdroverd omslachtig proces.

Met Liveforms kan een erfenis in een online veilige omgeving als PDF worden gelezen om vervolgens met iDIN worden aanvaard.

Met iDIN kan een proces van dagen en soms weken nu in een paar minuten worden geregeld.

Klant aan het woord:

"Voor een verklaring van erfrecht met erfgenamen door het hele land is het prettig alles digitaal af te kunnen handelen. Geen kopieën maken, niet naar een notaris toe, Notariële diensten houdt het overzicht wie wat nog moet aanleveren."

iDIN aanvragen

iDIN aanvragen is een fluitje van een cent. Wanneer u vandaag iDIN aanvraagt, controleren wij de nodige gegevens en kunt u morgen al aan de slag.

Als u iDIN bij ons aanvraagt, bieden wij u drie keuzes om iDIN aan uw klanten aan te bieden:

1. Een iDIN pagina met mogelijkheid om document als PDF te tonen (meer info).
2. Een kant-en-klaar iDIN pagina (meer info).
3. Maak uw eigen iDIN pagina op maat met onze REST-API (meer info).

Uw eigen op maat gemaakte pagina integreert u naadloos in uw eigen website, webshop of app. Het gebruik van iDIN werkt bovendien optimaal via pc, tablet en mobiel.

U kunt direct aan de slag met onze REST-API. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Dit formulier kunt u aanpassen naar wens of met onze REST-API uw eigen pagina geheel naar eigen wens maken.

Voor onze kant en klare pagina heeft u geen technische kennis of ervaring met iDIN nodig. U kunt dus direct aan de slag. Wij sturen u een link naar een kant-en-klaar formulier. Deze link gebruikt u in communicatie zoals e-mails naar uw klanten. Dat is alles.

Overtuigd geraakt van iDIN? Via onderstaande knop vraagt u eenvoudig iDIN aan en zet u belangrijke stappen in het online identificeren van uw klanten. En dit allemaal via de inlogmiddelen van uw eigen vertrouwde bank.

iDEAL logo
Kant-en-klaar pagina

iDIN

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen over iDIN (FAQ)Hoe veilig is iDIN?

iDIN is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDIN net zo veilig is als internetbankieren. iDIN is betrouwbaar en veilig omdat u geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer hoeft te gebruiken en de inlogmethode van uw bank gebruikt. Bovendien zijn veiligheid en privacy van klanten via iDIN gegarandeerd. Ook voor acceptanten is dat een voordeel in het identificeren van klanten.

Werkt iDIN altijd?

Ja. Zolang u en klanten toegang hebben tot internet en internetbankieren kunt u uw iDIN account gebruiken. Bovendien is bij de meeste deelnemende banken iDIN al in gebruik op de mobiele bank apps.

Wat kost iDIN?

Banken bepalen zelf welke kosten ze in rekening brengen voor iDIN. Iedere bank voert daarbij zijn eigen prijsbeleid. Omdat wij onafhankelijk opereren en afspraken hebben met de banken, kunnen wij voordelige prijzen bieden. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het aantal transacties. Hier vindt u de specificaties van de iDIN kosten via PayIBAN.

Wie gebruikt iDIN?

iDIN wordt al door veel grote bedrijven ingezet. Denk aan bedrijven zoals de Mediamarkt, FC Utrecht, BNP Paribas, De Nederlandse loterij etc. Bovendien ondersteunen alle grote banken van Nederland het gebruik van iDIN.

Wat is het verschil tussen iDIN en DigiD?

Het grootste verschil tussen iDIN en DigiD, is dat iDIN door de banken is gemaakt, terwijl DigiD echt een initiatief is van de overheid. Inmiddels is iDIN ook door overheidsinstanties erkent als goed alternatief voor DigiD, maar is het niet voornemens om DigiD te vervangen voor iDIN. Bezoekers van hun websites kunnen dan zelf kiezen of ze zich met iDIN of met andere middelen willen identificeren.

Welke banken bieden iDIN aan?

iDIN wordt aangeboden door ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq en Triodos Bank.

Meer informatie over iDIN nodig?

Wij begrijpen goed dat iDIN misschien nog wat vragen voor u heeft of dat u behoefte heeft aan advies of een offerte op maat. Laat het ons weten. Wij helpen je graag.

Neem contact op