hero-shape

Start met incassomachtigen met uw eigen contract

Met een paar klikken kunnen uw klanten volledig digitaal een machtiging afgeven. Voor zowel consumenten als zakelijke incassomachtigingen heeft u 100% zekerheid over de rechtsgeldigheid van de machtiging.

Voor uw klanten

Uw klant kan via uw website of email met een paar klikken een incassomachtiging transactie starten en afronden. Standaard wordt uw logo en bedrijfsnaam getoond.

Voordelen

 • Direct en veilig
 • Makkelijk
 • 100% betrouwbaar
 • Directe registratie
 • Rechtsgeldig

Contact

Heeft u vragen of advies nodig?

Bel 026 - 800 1236

Ma - vr - 8.30u - 18.00u

Direct aanvragen

Voor uw bedrijf

Vergroot uw efficiency met uw eigen Incassomachtigen-pagina en verwerk volledig digitaal uw machtigingen in uw (Exact Online) administratie.

Voordelen

 • 100% betrouwbaar
 • Direct en veilig
 • Kostenbesparend
 • Ook voor zakelijke incassomachtiging
 • Direct machtiging op uw naam
 • Geen gedoe meer met papieren machtigingen

De rol van PayIBAN

PayIBAN is uw tussenpersoon tussen uw bedrijf en alle banken voor iDEAL, iDIN en Incassomachtigen. Wij adviseren en begeleiden uw organisatie bij de implementatie van onze diensten en producten én bieden wij ondersteuning zodra u live bent gegaan. Hierdoor heeft u de zekerheid dat onze diensten en producten op een juiste en correcte manier worden geïmplementeerd. Wij informeren wij u over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden die de efficiency van uw organisatie vergroten en kosten besparen.

Case NS Zonetaxi

Met één klik een treintaxi boeken.

In 30 seconden is het geregeld met incassomachtigen.

Uw eigen Incassomachtigen-contract aanvragen

Het aanvragen van uw eigen Incassomachtigen-contract is een fluitje van een cent. Wanneer u dit vandaag aanvraagt, controleren wij de nodige gegevens en kunt u morgen al aan de slag. Via onderstaande knop vraagt u eenvoudig een Incassomachtigen aan en zet u belangrijke stappen in het digitaal zakendoen met uw klanten.

Aanvragen

Veel gestelde vragen over incassomachtigen (FAQ)Wat is storneren?

Bij storneren draai je als rekeninghouder de automatische incasso terug. Bij een automatische incasso heeft een rekeninghouder het recht om het geld terug te boeken. Het maakt daarbij niet uit of de incasso terecht was of niet. Bij Digitaal incasseren via PayIBAN heeft u dit risico niet.

Is incassomachtigingen hetzelfde als e-mandate?

Ja, een e-mandate is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van alle banken in Nederland. In 2015 richtte zij dit op om een nieuwe manier van incasseren te voeren: digitale incassomachtigingen. Bij de e-mandate vindt de identificatie helemaal digitaal plaats en verloopt het gehele proces via uw eigen vertrouwde bank. In 2016 werd de term e-mandate vervangen door Digitaal Incassomachtigen.

Welke banken bieden incassomachtigingen aan?

Incassomachtigen wordt aangeboden door ABN AMRO, ASN Bank, ING, KNAB, Rabobank, RegioBank, SNS en Triodos Bank.

Wat zijn de tarieven digitaal incassomachtigen?

Het verwerken van digitale incassomachtigingen met de kant-en-klaar pagina kost € 37,50 per maand excl. BTW inclusief 100 transacties. Het gebruik van de REST-API gebruiken kost € 50 per maand excl. BTW inclusief 100 transacties.

Meer informatie over incassomachtigen nodig?

Wij begrijpen goed dat u vragen of de behoefte heeft aan advies of een offerte op maat. Laat het ons weten. Wij helpen u graag.