hero-shape

Overheid

Technologie-gedreven innovaties gaan de komende jaren de manier waarop wij overheidsdiensten gebruiken fundamenteel veranderen.

Fysiek contact wordt online contact. Het overheidsloket transformeert naar een online loket waar fysieke diensten en producten zoals verlengen van een paspoort of lenen van boeken volledig online kunnen worden geregeld. Overheidsdiensten kunnen steeds meer en makkelijker via commerciele dienstverleners op afstand worden geregeld.

Snelheid is het sleutelwoord waarmee overheidsdiensten vanuit iedere huiskamer eenvoudiger en makkelijker worden regelen. Diensten die normaliter voor en door bedrijven worden gebruikt, worden ook bij overheidsdiensten ingezet om de snelheid van klantprocessen te versnellen en te vereenvoudigen.

Biblionet Groningen

Online zijn we altijd open.

Nieuwe mogelijkheden

Een bibliotheek is meer dan een verzameling van boeken. Het is een plek waar mensen zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken en mee doen in de samenleving. Het aanbieden van deze plekken op verschillende locaties is zowel een functie als beleving. Juist deze beleving wordt steeds belangrijker. Het vergroten van de beleving kan op twee manieren worden gerealiseerd:

1. Vergroten van de kwaliteit van de plekken en faciliteiten.

Investeren in fysieke plekken en faciliteiten is doorgaans geldintensief en kent een lange terugverdientijd.

2. Wegnemen van disrupties in de beleving van het leren en ontwikkelen.

Investeren in het vereenvoudigen van processen en wegnemen van tijdsintensieve taken zijn relatief goedkoop en snel te realiseren.

Keuze van Biblionet Groningen

Biblionet Groningen heeft gekozen voor het wegnemen van een aantal tijdsintensieve taken in het reserveringsproces.

Leden en bezoekers kunnen sneller en makkelijker led worden en hun kennis vergroten, zichzelf ontwikkelen en hun horizon verbreden.

Lees verder...