hero-shape

Rabobank machtiging registreren is zo geregeld.

Een digitale incassomachtiging is even rechtsgeldig als een papieren machtiging. Maar het is veel eenvoudiger: uw klant geeft met een paar klikken digitaal een machtiging af. Dat is betalen op zijn eenvoudigst!

Achtergrond


Uiteraard mag je nooit zomaar en zonder toestemming een bedrag van een consumenten rekening incasseren. Lang kon dat alleen als je een papieren machtiging van de klant had, tegenwoordig kun je ook werken met digitaal machtigen. Deze methode is veel gemakkelijker en bespaart je een behoorlijke papierwinkel. Door een specialist als PayIBAN in te schakelen word je bij het digitaal machtigen van A tot Z begeleid. Je bent daardoor verlost van heel veel administratief werk. Je kunt via een externe specialist als bijvoorbeeld PayIBAN zorgen dat er aansluiting op het eigen portaal. Je besteedt dan de technische aansluiting uit aan een zogenaamde Mandate Service Provider. In overleg met deze specialist bepaal je vervolgens hoe de integratie precies bewerkstelligd wordt.


Maak het de klant gemakkelijk om een digitale machtiging af te geven


Met digitaal machtigen krijg je via de website machtigingen van je klanten. En die zijn net zo rechtsgeldig en veilig als de papieren versies, die op deze manier overigens helemaal overbodig raken. Een prima ontwikkeling, omdat je vaak al voldoende administratief werk hebt. Digitaal machtigen kun je naadloos opnemen in je online verkoopproces. Zo maak je het de klant ook eenvoudig om zo'n digitale machtiging af te geven.


Gemakkelijker kun je het de klant niet maken


Rekent je klant af op de website, dan kan er gekozen worden voor de optie ‘incassomachtigingen via de bank’. Daarna wordt hij of zij doorgeleid naar de veilige bankomgeving van de eigen bank. Daar worden daarna automatisch alle machtigingsgegevens aangeboden. De klant selecteert voor welke rekening hij een machtiging wil afgeven. Daarna is het voor de klant nog slechts een kwestie van de incassomachtiging goedkeuren en verstuurt de klant ze. Gemakkelijker kan het voor de klant niet gemaakt worden. Incassomachtigen is ondertussen de meeste eenvoudige wijze om te bestellen en achteraf en in termijnen te betalen.


Digitaal machtigen is volledig rechtsgeldig


Digitaal machtigingen bespaart veel tijd om het simpele feit dat je niet met een getekende machtiging die per post gedaan is naar de bank hoeft te sturen. Bij digitaal machtigen wordt de machtiging onmiddellijk geregistreerd bij jouw eigen bank als bij die van de klant. En dat bespaart tijd en dus geld. Er zijn echter meer voordelen van digitaal machtigen. Het is direct en veilig en gemakkelijk. Het is volledig betrouwbaar en er is dus sprake van directe registratie. Bovendien is digitaal machtigen volledig rechtsgeldig.


De opvolger van de papieren machtiging


Digitaal machtigen is de opvolger van de papieren machtiging. Dat betekent een volledig digitale werkwijze, administratieve verwerking is dus niet meer noodzakelijk. Bovendien kan iedereen online een incassomachtiging afgeven. Voor een geheel eigen kant-en-klare pagina schakel je bij voorkeur een specialist in. Dat namelijk, werkt conversieverhogend en bovendien bespaart het je als ondernemer ook nog eens flink in de kosten. Er kan heel simpel een digitaal machtigen pagina gemaakt worden, een pagina die helemaal aansluit bij je website of webshop. Er kan daarnaast een koppeling gemaakt worden met het boekhoudpakket. Uiteraard heb je als ondernemer steeds de controle over de stijl van de pagina. Dit om te zorgen voor de maximale conversie.


Je bespaart geld en hebt meteen een machtiging op maat


Het inschakelen van een specialist biedt veel voordelen. Uiteraard werkt de specialist 100 procent betrouwbaar, en wordt veilig en direct gewerkt. Het bespaart je geld, je hebt door het inschakelen van een specialist meteen een machtiging op naam en het is afgelopen met de papieren machtiging en dus met de papieren rompslomp. Werken met digitaal machtigen is voor heel erg veel partijen interessant. Dus zeker ook voor bedrijven die zich bezighouden met vastgoed, voor financiële instellingen, kredietinstellingen, verzekeraars, Human Resources, zorg, onderwijs, kinderopvang en MKB.


Door te werken met een specialist en een officieel implementatiepartner als PayIBan heb je als ondernemer volledige zekerheid dat zowel de producten als diensten op de enige juiste wijze worden geïmplementeerd. Zij vormen dan de schakel tussen jou en alle banken wat betreft het beheer en verwerking van incassomachtigen. De specialist begeleid je van begin tot eind; van het moment van aanvraag tot aan het live gaan dus.


Oplossing bedenken voor de verwerking van de papieren machtiging


PayIBAN is een nog bedrijf met een wel al opmerkelijke geschiedenis. Het begin in 2010 namelijk met het idee om goede doelen bij te staan om een oplossing te bedenken voor de verwerking van papieren machtiging. Want dat kost simpelweg heel erg veel tijd. PayIBAN ontwikkelde vervolgens een online responsive machtigingsmodel met een TAN-code. Deze module wordt ondertussen bij ruim drieduizend goede doelen toegepast. Twee jaar later ging het ook bedrijven ondersteunen met de online verwerking van digitale machtigingen. Ook hier met als doel om bedrijven te ontlasten bij het verwerken van de papieren machtigingen.

PayIBAN is een gecertificeerd als Mandaat Service Provider, werkt met iDEAL en richt zich nu vooral op het verwerken van instant payments op basis van PSD2; het uitvoeren van betalingen in seconden direct op naam en rekening, zonder tussenkomst van derden. En dat gaat deze succesvolle specialist prima af. Dat blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat PayIBAN ook de incassomachtigen voor gerespecteerde klanten als NS Zonetaxi en Ticketmaster. Behalve een naam op het gebied van incassomachtigen, bieden ze ook speciale software aan voor online identificeren, beter bekend als iDIN.

Wilt u reageren? Neem dan gerust contact op.

Bel 026 - 800 1236

Neem contact op

Reviews van klanten

Dankzij Incassomachtigen van PayIBAN merken we dat mensen nu sneller geneigd zijn om een incassomachtiging af te geven. We wilden meer controle en minder afhankelijk zijn van wanneer een lener de contributie overmaakt. Op deze manier werkt het veel soepeler. Het geeft ons controle en bespaart tegelijkertijd veel tijd.


Dennis Balkema
Senior Adviseur FEZ bij Biblionet Groningen

Door zowel Incassomachtigen als de koppeling met ExactOnline bij PayIBAN af te nemen, besparen we veel tijd en is er minder kans op fouten. Dankzij Incassomachtigen geven onze klanten met een paar klikken ons een incassomachtiging in hun eigen, goed beveiligde bankomgeving. Veel veiliger kan gewoon niet!


Lorenzo Ahmadi
Financial Director bij Maxem

Je ziet dat het afgeven van een incassomachtiging nu eenvoudiger gaat en dat klanten eerder geneigd zijn om het ook echt te doen. Eerst moesten er allerlei formulieren over en weer gestuurd worden, nu activeren ze de machtiging eenvoudig met een link in de eigen betaalomgeving van de bank. Dat levert ons een behoorlijke tijdswinst op. Onze medewerkers kunnen zich daardoor bezighouden met andere taken.


Tjeerd Verbeke
Commercieel Directeur bij Van Zelst Automaten

Incassomachtigen voor uw klanten

Uw klant kan via uw website of een e-mail met een paar klikken een incassomachtiging-transactie starten en afronden.

Voordelen

 • Direct en veilig
 • Makkelijk
 • 100% betrouwbaar
 • Directe registratie
 • Rechtsgeldig

Incassomachtigen voor uw bedrijf

Met een eigen Incassomachtigen-pagina vergroot u uw efficiency en verwerkt u uw machtigingen volledig digitaal in uw (Exact Online) administratie.

Voordelen

 • 100% betrouwbaar
 • Direct en veilig
 • Kostenbesparend
 • Ook voor zakelijke incassomachtiging
 • Direct machtiging op uw naam
 • Geen gedoe meer met papieren machtigingen

Voorbeelden van digitale machtigingspagina's

Maxem Energy solutions

Wij helpen u graag verder

Overstappen naar digitaal machtigen klinkt ingewikkeld en duur. Maar het tegendeel is waar. Onze oplossingen zijn gemaakt om zonder IT-kennis met digitaal machtigen aan de slag te gaan. En voor € 37,50 per maand heeft u al een kant-en-klaar digitale machtigingspagina die u eenvoudig in uw eigen huisstijl kunt aanpassen.

Adviesgesprek

Aanvraag demo

Direct aan de slagVeel gestelde vragen over incassomachtigenWat is storneren?

Bij storneren draai je als rekeninghouder de automatische incasso terug. Bij een automatische incasso heeft een rekeninghouder het recht om het geld terug te boeken. Het maakt daarbij niet uit of de incasso terecht was of niet. Bij Digitaal incasseren via PayIBAN heeft u dit risico niet.

Is incassomachtigingen hetzelfde als e-mandate?

Ja, een e-mandate is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van alle banken in Nederland. Dit initiatief ontstond in 2015 om een nieuwe manier van incasseren te voeren: digitale incassomachtigingen. Bij een e-mandate vindt de identificatie helemaal digitaal plaats en verloopt het gehele proces via uw eigen vertrouwde bank. In 2016 werd de term e-mandate vervangen door Digitaal Incassomachtigen.

Welke banken bieden incassomachtigingen aan?

Incassomachtigen wordt aangeboden door ABN AMRO, ASN Bank, ING, KNAB, Rabobank, RegioBank, SNS en Triodos Bank.

Wat is storneren?

Bij storneren draait de rekeninghouder de automatische incasso terug. Bij een automatische incasso heeft een rekeninghouder namelijk het recht om het geld terug te boeken. Het maakt daarbij niet uit of de incasso terecht was of niet. Bij Digitaal incasseren via PayIBAN heeft u dit risico niet.

Wat zijn de kosten voor Incassomachtigen?

Hoeveel incassomachtigen voor uw organisatie kost, wordt bepaald door:
1. Het door u gekozen product: een uw eigen digitale machtigingspagina , Liveforms of REST-API
2. De kosten per transactie zijn afhankelijk van de toepassing die u kiest.

Download onze volledige prijslijst van al onze tarieven

Wilt u meer informatie over Incassomachtigen?

Incassomachtigen biedt uw klanten én uw bedrijf duidelijke voordelen. Toch begrijpen wij het volledig als u nog vragen heeft over het gebruik van Incassomachtigingen. Of dat u advies wilt over Incassomachtigen binnen uw organisatie of een offerte op maat. Laat het ons weten; wij helpen u graag!