Rabobank machtiging registreren
Hoe werkt dat?

Rabobank digitaal incassomachtigen


Uiteraard mag je nooit zomaar en zonder toestemming een bedrag van een consumenten rekening incasseren. Lang kon dat alleen als je een papieren machtiging van de klant had, tegenwoordig kun je ook werken met digitaal machtigen. Deze methode is veel gemakkelijker en bespaart je een behoorlijke papierwinkel. Door een specialist als PayIBAN in te schakelen word je bij het digitaal machtigen van A tot Z begeleid. Je bent daardoor verlost van heel veel administratief werk. Je kunt via een externe specialist als bijvoorbeeld PayIBAN zorgen dat er aansluiting op het eigen portaal. Je besteedt dan de technische aansluiting uit aan een zogenaamde Mandate Service Provider. In overleg met deze specialist bepaal je vervolgens hoe de integratie precies bewerkstelligd wordt.

Maak het de klant makkelijk om een digitale machtiging incasso af te geven


Met digitaal machtigen krijg je via de website machtigingen van je klanten. En die zijn net zo rechtsgeldig en veilig als de papieren versies, die op deze manier overigens helemaal overbodig raken. Een prima ontwikkeling, omdat je vaak al voldoende administratief werk hebt. Digitaal machtigen kun je naadloos opnemen in je online verkoopproces. Zo maak je het de klant ook eenvoudig om zo'n digitale machtiging af te geven.

Gemakkelijker kun je het de klant niet maken


Rekent je klant af op de website, dan kan er gekozen worden voor de optie ‘incassomachtigingen via de bank’. Daarna wordt hij of zij doorgeleid naar de veilige bankomgeving van de eigen bank. Daar worden daarna automatisch alle machtigingsgegevens aangeboden. De klant selecteert voor welke rekening hij een machtiging wil afgeven. Daarna is het voor de klant nog slechts een kwestie van de incassomachtiging goedkeuren en verstuurt de klant ze. Gemakkelijker kan het voor de klant niet gemaakt worden. Incassomachtigen is ondertussen de meeste eenvoudige wijze om te bestellen en achteraf en in termijnen te betalen.

Digitaal machtigen is volledig rechtsgeldig


Digitaal machtigingen bespaart veel tijd om het simpele feit dat je niet met een getekende machtiging die per post gedaan is naar de bank hoeft te sturen. Bij digitaal machtigen wordt de machtiging onmiddellijk geregistreerd bij jouw eigen bank als bij die van de klant. En dat bespaart tijd en dus geld. Er zijn echter meer voordelen van digitaal machtigen. Het is direct en veilig en gemakkelijk. Het is volledig betrouwbaar en er is dus sprake van directe registratie. Bovendien is digitaal machtigen volledig rechtsgeldig.

De opvolger van de papieren machtiging


Digitaal machtigen is de opvolger van de papieren machtiging. Dat betekent een volledig digitale werkwijze, administratieve verwerking is dus niet meer noodzakelijk. Bovendien kan iedereen online een incassomachtiging afgeven. Voor een geheel eigen kant-en-klare pagina schakel je bij voorkeur een specialist in. Dat namelijk, werkt conversieverhogend en bovendien bespaart het je als ondernemer ook nog eens flink in de kosten. Er kan heel simpel een digitaal machtigen pagina gemaakt worden, een pagina die helemaal aansluit bij je website of webshop. Er kan daarnaast een koppeling gemaakt worden met het boekhoudpakket. Uiteraard heb je als ondernemer steeds de controle over de stijl van de pagina. Dit om te zorgen voor de maximale conversie.

Je bespaart geld en hebt meteen een machtiging op maat


Het inschakelen van een specialist biedt veel voordelen. Uiteraard werkt de specialist 100 procent betrouwbaar, en wordt veilig en direct gewerkt. Het bespaart je geld, je hebt door het inschakelen van een specialist meteen een machtiging op naam en het is afgelopen met de papieren machtiging en dus met de papieren rompslomp. Werken met digitaal machtigen is voor heel erg veel partijen interessant. Dus zeker ook voor bedrijven die zich bezighouden met vastgoed, voor financiële instellingen, kredietinstellingen, verzekeraars, Human Resources, zorg, onderwijs, kinderopvang en MKB.


Door te werken met een specialist en een officieel implementatiepartner als PayIBan heb je als ondernemer volledige zekerheid dat zowel de producten als diensten op de enige juiste wijze worden geïmplementeerd. Zij vormen dan de schakel tussen jou en alle banken wat betreft het beheer en verwerking van incassomachtigen. De specialist begeleid je van begin tot eind; van het moment van aanvraag tot aan het live gaan dus.

Hoe kun je Rabobank automatische incasso instellen?


U heeft allereerst een incassocontract nodig en een contract voor incassomachtigen.

Met het incassocontract heeft u het recht om te mogen incasseren bij uw klanten en met het contract voor incassomachtigen biedt u uw klanten de mogelijkheid om digitaal een machtiging af te geven.

U kunt uw incassocontract aanvragen voor zowel consumenten als zakelijke incasso. U dient dit bij uw aanvraag voor uw incassocontract direct aan uw bank door te geven. Dat geldt ook voor uw contract voor incassomachtigen.

Nadat u uw incassocontract en contract voor incassomachtigen in huis heeft, kunt u direct starten met het verkrijgen van digitale machtigingen van uw klanten zodat u vervolgens kunt incasseren. Dat kan bijvoorbeeld met een kant-en-klaar pagina voor incassomachtigen

Na het ontvangen van een digitale machtiging van uw klant, verwerkt u de machtiginggegevens in uw boekhoudadministratie en stelt u per klant het bedrag en de frequentie in dat u wilt gaan incasseren. Ons advies is uw klanten vooraf te informeren wanneer u gaat incasseren zoals b.v. op de eerste dag van iedere maand.

Heeft u deze laatste stap voltooid, dan wordt automatisch een incassobestand op de eerste van iedere maand aangemaakt en hoeft alleen nog maar het incassobestand naar uw bank te verzenden en ter verwerking aan te bieden. Binnen twee werkdagen, wordt het volledige incassobedrag op uw rekening bijgeboekt.