Maak in drie stappen iDIN aan

Bied iDiN eenvoudig aan uw klanten aan.
In 3 stappen iDIN aan de slag.

De rol van een DISP

Wij leggen u graag eerst even de betekenis en rol uit van een DISP. DISP staat voor Digital Identity Service Provider. Een DISP zoals PayIBAN is een gecertificeerde organisatie waarmee u een iDIN overeenkomst kunt afsluiten.

Een DISP biedt u advies bij de voorbereidingen en implementatie van iDIN en de vele toepassingsmogelijkheden.

Om gebruik te maken van iDIN hoeft u alleen een overeenkomst en verwerkersovereenkomst met een DISP af te sluiten. U betaalt alleen kosten aan een DISP. U bent geen kosten verschuldigd aan uw bank of aan een andere derde partij.

Stap 1 : aanvragen

Om iDIN aan uw klanten aan te bieden vraagt u allereerst een iDIN-contract aan bij een DISP.

Stap 2 : aanbieden aan uw klanten

Na het aanvragen van IDIN bij een DISP, sluit u een overeenkomst en verwerkersovereenkomst af met een DISP omdat data in opdracht van uw bedrijf wordt verwerkt tussen uw klanten en uw oprganisatie.

Stap 3 : gebruik van iDIN

iDIN kent een viertal toepassingsmogelijkheden: identificatie, inloggen, aanmelden en ondertekenen.

U kunt één of meerdere varianten aan uw klanten aanbieden. Houdt er rekening mee dat bij iedere variant uw klant moet inloggen zijn eigen bankomgeving.

Een kant-en-klaar pagina is dé manier om zonder technische kennis deze varianten van iDIN aan uw klanten aan te bieden. Het gebruik van een REST-API vraagt om technische kennis maar biedt het voordeel dat u iDIN naadloos in uw bestaande bestel- en betaalprocessen kunt integreren

Een zorgvuldige afweging en juiste implementatie van iDIN zorgt voor een probleemloze start en voorkomt onnodige aanpassingen na de introductie.

Zowel met een kant-en-klaar pagina als met uw eigen pagina die gebruik maakt van een REST-API, kunt u eenvoudig instellen welke variant u uw klanten wilt aanbieden. Dat maakt de implementatie en gebruik van meerdere varianten erg eenvoudig.

Uw klanten kunnen zo op een eenvoudige manier hun leeftijd en identiteit aantonen waarbij uw klanten veel tijd besparen omdat het uploaden of insturen van een kopie identiteitsbewijs niet meer nodig is.

Documenten personaliseren

Als voor uw organisatie het personaliseren van PDF-documenten ter ondertekening een belangrijk voorwaarde is, dan is het gebruik van Liveforms te overwegen.

Met Liveforms kunnen klanten via een online formulier hun gegevens invullen en deze gegevens worden vervolgens als PDF-document aan uw klanten ter ondertekening aangeboden waarna deze met iDIN kunnen worden ondertekend.

De voordelen van het gebruik van Liveforms is voor de tijdsbesparing en gemak voor uw klanten en uw organisatie én de zekerheid over de identiteit van uw klanten omdat deze met iDIN zijn gewaarborgd.

Kosten iDIN

De kosten voor iDIN worden bepaald door :
1) het door u gekozen product: kant-en-klaar pagina of REST-API
2) de kosten per transactie zijn afhankelijk van de toepassing die u kiest: tarieven

Aanvragen iDIN

U kunt eenvoudig iDIN aanvragen via deze pagina:

Direct aanvragen

IDIN logo
iDIN

Vraag een demo aan

In 2 minuten geregeld.

Direct aanvragen

iDIN aanbieden aan uw klanten in slechts drie stappen.