iDEAL-betalingen direct op mijn rekening. Hoe werkt dat?

Achtergrond


iDEAL? Dan weet je dat de klant met een paar klikken en via jouw eigen betaalpagina kan betalen. Je geld staat meteen op je rekening en met een eigen betaalpagina op maat heb je ook nog eens een hogere conversie. Laat je de eigen betaalpagina verzorgen door PayIBAN, dan krijg je een eigen iDEAL betaalpagina, waarbij uiteraard altijd rekening gehouden wordt met de gevoerde huisstijl.


Voor de consument is iDEAL de gemakkelijkste wijze van online betalen


iDEAL maakt online betalen gemakkelijker. Voor de consument is iDEAL de gemakkelijkste wijze om online te betalen. Heb jij als ondernemer een eigen iDEAL betaalpagina, dan betaalt de klant dus rechtstreeks, zonder dat er een betaalprovider aan te pas komt. Bij het betalen wordt jouw bedrijfsnaam getoond. Het betaalde geld staat bovendien direct op je rekening.


Betalingen zijn gelijk aan de factuurbedragen


Ook voor de klant is incassomachtiging in deze vorm erg interessant. Die krijgen sneller hun bestellingen en orders omdat de betalingen meteen op de rekening worden geboekt. Voordelen? Dat is dat het direct en veilig werkt, dat het gemakkelijk is en dat het volledig betrouwbaar is. iDEAL is door banken ontwikkeld en wordt via betaalproviders aangeboden. Het afletteren echter, vraagt nog veel handmatig uitzoekwerk voor de accountant van een onderneming. Het is daarom verstandiger om via een eigen iDEAL betaalpagina te werken en dus zonder de tussenkomst van een betaalprovider. Dat kost je niets extra’s. De gelden staan direct op je rekening en het afletteren gaat nu automatisch. De betalingen zijn immers gelijk aan de factuurbedragen.


iDEAL pagina werkt ook nog eens conversieverhogend


Met een specialist als PayIBAN aan je zijde werkt een eigen iDEAL pagina ook nog eens conversieverhogend. Het bespaart je bovendien geld. Je betaalt nu immers geen transactiekosten aan een betaalprovider. Met de specialer REST-API kan heel gemakkelijk een iDEAL pagina aangemaakt worden die naadloos te integreren is in de website, de webshop en ook is koppeling aan het eigen boekhoudprogramma beschikbaar.


Betaalde geld staat meteen op de rekening


De voordelen zijn duidelijk. Je werkt met een 100 procent betrouwbaar en veilig systeem en het werkt altijd direct en veilig. Je bespaart kosten, een betaalprovider is niet nodig en het betaalde geld staat meteen op je rekening. Bovendien is direct afletteren nu ook prima mogelijk. Niet voor niets maken bedrijven in vastgoed, financiële instellingen, kredietinstellingen, verzekeraars, Human Resources, zorg, onderwijs, kinderopvang en het MKB steeds meer gebruik van deze optie, al is het dan welk zaak een specialist in de arm te nemen die dit proces van A tot Z kan begeleiden.Geen oeverloos papierwerk meer; bespaar dus tijd en geld


iDEAL maakt het oeverloze papierwerk en een grote administratie overbodig. Dat bespaart je dus tijd en geld. Behalve met een iDEAL betaalpagina, kan ook gewerkt worden met een REST-API. De klant ziet dan een online pagina waarop iDEAL, iDIN of een incassomachtiging transactie gestart kan worden. Er kan eveneens gekozen worden voor het invullen van een online formulier die vervolgens als PDF wordt getoond met daarop iDEAL, iDIN of incassomachtigen functie. De consument herkent jouw logo, ziet je bedrijfsnaam herkent jouw bedrijf en dat kan voor een hogere conversie zorgen.


Ook het aanbieden van Live Forms is een optie


Er kan ook gekozen worden voor Live Forms. In dat geval kun je dynamisch ieder document als PDF tonen met iDEAL, iDIN en de incassomachtigen functie. Zo kun je tijd en geld besparen zonder investeren. De klant ziet de factuur of een document als PDF en kan vervolgens meteen een iDEAL, iDIN en incassomachtiging transactie beginnen. Je kunt de klant ook eerst een online formulier in laten vullen en die daarna als PDF vertonen met de iDEAL, iDIN of incassomachtiging functie.


Exact Online; minder tijd kwijt aan je administratie


Je kunt ook gebruik maken van Exact Online. Met een speciale app wordt incassomachtigen geheel automatisch in de Exact Online administratie verwerkt. Door deze koppeling kun je heel gemakkelijk elke website en webshop integreren. Sterker nog; met Exact Online is vrijwel alles automatisch te verwerken. Ook voor de klant is dit allemaal weer erg gemakkelijk. Bestellingen van producten en diensten worden zo eenvoudig afgehandeld in je administratie. Voor de administratie heb je dus veel minder tijd nodig en dat bespaart geld. Ook voor deze oplossing gaan de termen direct en veilig op, net als het gemak waarmee het werkt. Uiteraard is sprake van 100 procent betrouwbaarheid en is steeds sprake van directe verwerking registratie. Uiteraard werk je op deze wijze volledig digitaal.


PayIBAN is jouw perfecte partner


Met PayIBAN heb je een partij aan je zijde die het gehele traject van A tot Z kan begeleiden. Ooit begonnen met de gedachte om goede doelen te helpen bij het vinden van een oplossing voor de tijdsintensieve verwerking van papieren machtigingen. Dat lukte ze heel aardig, want ondertussen maken al drieduizend goede doelen gebruik van het ontwikkelde online responsive machtigingsmodel met TAN codes. Vanaf 2012 helpt het ook bedrijven met het verwerken van van digitale machtigingen en daarmee het reduceren van de tijdsintensieve verwerking van papieren machtigingen.


Richt zich op het verwerken van instant payments


Tegenwoordig is PayIBAN een gecertificeerd als Mandaat Service Provider. Het richt zich op de verwerking van instant payments, iets dat het doet op basis van PSD2. Dat staat voor het uitvoeren van betalingen in enkele seconden, op betalingen die direct op naam en rekening staan zonder tussenkomst van een derde partij. Door het inschakelen van deze specialist weet je zeker dat het vieren van de administratie je minder tijd en minder geld kost. De papieren machtiging is niet langer noodzakelijk De ontwikkeling van PayIBAN is snel gegaan, in ogenschouw nemend dat het bedrijf pas in 2010 gestart is. Dat er kwalitatief goed werk geleverd wordt, blijkt wel uit de clientèle die het heeft met onder meer de NS en een grote partij als Ticketmaster. Het zegt niet alles natuurlijk, maar wel heel veel.

Wilt u reageren? Neem dan gerust contact op.

Bel 026 - 800 1236

Neem contact op