Alles over digitaal machtigen op één pagina

Inleiding

Starten met digitaal machtigen is eenvoudig. U dient bij uw bank een aantal te regelen en wij als uw servicebureau regelen een aantal zaken voor u. Op de pagina leggen wij u wat u bij uw bank moet regelen en wat wij voor u regelen zodat u eenvoudig direct met digitaal machtigen aan de slag kunt gaan.

Incassocontract

De eerste stap om over te stappen op of aan de slag te gaan met digitaal machtigen is het aanvragen van een incassocontract bij uw bank.

Want zodra u met digtiaal machtigen start, kunt u direct incasseren na het ontvangen van een digitale machtiging. Om te kunnen incasseren, heeft u van uw bank een incassocontract nodig.

Wilt u alleen bij consumenten incasseren, vraag dan bij uw bank een consumenten of CORE incassocontract aan. wilt u bij bedrijven incasseren, vraag dan een incassocontract voor bedrijven of B2B aan. Een zakelijk incassocontract kunt u alleen aanvragen bij de ABN AMRO, ING of Rabobank.

Tip : vraagt u voor het eerst een incassocontract aan bij uw bank, vraag dan direct ook het contract voor incassomachtigen aan.Contract voor incassomachtigen

Heeft u nog geen incassocontract en vraagt u niet direct uw contract voor incassomachtigen aan, dan kunt u niet starten met digitaal machtigen.

Het contract voor incassomachtigen heeft u nodig zodat de digitale machtiggen ook wel incassomachtigingen genoemd op uw bedrijfsnaam worden geregistreerd. Na het registreren van een incassomachtiging kunt u direct incasseren.

Goed om te weten

Incassomachtigen wordt gebruikt door bedrijven die van hun Nederlandse klanten willen incasseren. U kunt hiermee bij iedere consument en/of bedrijf incasseren zoaldn zij een rekening hebben bij één van de Nederlandse banken.

Incassomachtigen is het digitaal afgeven van een machtiging. Wilt uw klant de machtiging intrekken, dan geeft de klant dat aan u door. Voor eeb zakelijke incassomachtiging kan de intrekking via de bankomgeving van uw klant worden geregeld.

Kenmerken

Met een incassomachtiging kunnen Nederlandse particulieren en bedrijven via internetbankieren een machtiging afgeven.

De rekening van uw klant dient incasso toe te staan en zonder bankblokkade.

Heeft uw klant incassoblokkade ingesteld, dan moet deze eerst worden opgeheven.

Zijn er meerdere personen bevoegd om te tekenen, dan moet de incassomachtiging door alle bevoegden binnen 7 dagen worden afgegeven.

Bij een zakelijke incassomachtiging wordt de machtiging direct geregistreerd bij de bank van uw klant.

Kosten aan uw bank

De kosten voor incassomachtigen bedragen afhankelijk van uw bank minimaal € 10 per maand en € 0,50 eenmalig voor een incassomachtiging.

Bij uw bank regelt u het administratieve deel. Bij een servicebureau zoals PayIBAN worden alle technische zaken geregeld waarnee uw klanten daadwerkelijk een incassomachtiging aan uw bedrijf kunnen afgeven.

Diensten van PayIBAN

Hoe krijgt u zekerheid over de juiste naam, adres, leeftijd en rekeningnummer van uw klanten? Klanten die deze gegevens handmatig invullen of zich aanmelden via social media garanderen uw bedrijf helaas geen zekerheden over de juistheid van gegevens.

Digitaal machtigen via de bank van uw klant biedt u deze zekerheid wel én het biedt uw klanten het gemak om uw diensten en producten met een paar muisklikken te bestellen en te betalen.

Producten van PayIBAN

Met onze producten kunt u uw bestel- en betaalprocessen digitaliseren zonder technische kennis. U kunt deze producten eenvoudig opnemen In uw website of de e-mailcommunicatie met uw klanten.

Uiteraard is het mogelijk om uw eigen logo en huisstijl in onze producten te gebruiken en kunt u onze producten naadloos opnemen in uw eigen website of app.

Kant-en-klaar pagina

REST-API

Exact Online integratie

Het verwerken van documenten, betalingen en machtigingen in uw Exact administratie is doorgaans een handmatig proces. Dat geldt ook voor het afletteren van de uitbetalingen door uw betaalprovider.

Met uw eigen iDEAL-contract heeft u geen betaalprovider meer nodig en komen betalingen direct op uw rekening binnen. En worden deze automatisch in uw Exact Online administratie afgeletterd. Ook machtigingen worden automatisch in de klantkaart van bestaande of nieuwe klanten verwerkt, zodat u direct kunt incasseren.

Exact Online App voor bestaande klanten

Exact Online

Exact Online volledige koppeling

Exact Online

Werkwijze

Aan de slag met digitaal machtigen is eenvoudig. U bestelt onze kant-en-klaar pagina of REST-API. Wij nemen contact met u op en maken vervolgens een account voor u aan. In dit account kunt u al uw gegevens en incassomachtigingen inzien en downloaden. Of als optie automatisch in uw Exact Online administratie verwerken.

Wij vragen u een overeenkomst en verwerkersoverkomst te ondertekenen en een incassomachtiging af te geven. Zodra dat is geregeld, kunt u incassomachtigen aan uw klanten aanbieden.Kosten aan PayIBAN

U betaalt een vast bedrag per maand voor de kant-en-klaar pagina en de REST-API.