Digitaal machtigen

Een digitale incassomachtiging is even rechtsgeldig als een papieren machtiging. Maar het is veel eenvoudiger: uw klant geeft met een paar klikken digitaal een machtiging af. Dat is betalen op zijn eenvoudigst: de eerste 3 maanden voor € 10 per maand.

Digitaal machtigen wordt ondersteund door onderstaande banken:


  • incasso machtiging ABN AMRO
  • incasso machtiging ASN Bank
  • incasso machtiging ING Bank
  • incasso machtiging Knab
  • incasso machtiging Rabobank
  • incasso machtiging Regiobank
  • incasso machtiging SNS Bank
  • incasso machtiging Triodos


Wat is digitaal machtigen?


Ontdek digitaal machtigen de eerste 3 maanden voor € 10 per maand. Daarna € 25 per maand. € 0,30 per transactie. Ontvang eenvoudig machtigingen van uw klanten via uw website. Die zijn net zo rechtsgeldig en veilig als de papieren versies, die op deze manier overigens helemaal overbodig raken.

Een prima ontwikkeling, omdat je vaak al voldoende administratief werk hebt. Digitaal machtigen kun je naadloos opnemen in je online verkoopproces. Zo maak je het de klant ook eenvoudig om zo'n digitale machtiging af te geven.

Bekijk onderstaande video voor uitleg over digitaal machtigen:


Hoe ga je aan de slag met digitaal machtigen?


Uiteraard mag je nooit zomaar en zonder toestemming een bedrag van een consumenten rekening incasseren. Lang kon dat alleen als je een papieren machtiging van de klant had, tegenwoordig kun je ook werken met digitaal machtigen. Deze methode is veel gemakkelijker en bespaart je een behoorlijke papierwinkel.

Door een specialist als PayIBAN in te schakelen word je bij het digitaal machtigen van A tot Z begeleid. Je bent daardoor verlost van heel veel administratief werk. Je kunt via een externe specialist als bijvoorbeeld PayIBAN zorgen dat er aansluiting op het eigen portaal.

Je besteedt dan de technische aansluiting uit aan een zogenaamde Mandate Service Provider. In overleg met deze specialist bepaal je vervolgens hoe de integratie precies bewerkstelligd wordt.


Hoe werkt digitaal machtigen?


Rekent je klant af op de website, dan kan er gekozen worden voor de optie ‘incassomachtigingen via de bank’. Daarna wordt hij of zij doorgeleid naar de veilige bankomgeving van de eigen bank. Daar worden daarna automatisch alle machtigingsgegevens aangeboden.

De klant selecteert voor welke rekening hij een machtiging wil afgeven. Daarna is het voor de klant nog slechts een kwestie van de incassomachtiging goedkeuren en verstuurt de klant ze. Gemakkelijker kan het voor de klant niet gemaakt worden.

Incassomachtigen is ondertussen de meeste eenvoudige wijze om te bestellen en achteraf en in termijnen te betalen.


Is digitaal machtigen ook geschikt voor zakelijke klanten?


Digitaal machtigen kent twee varianten: een consumenten en een zakelijke variant. Ook wel CORE en B2B genoemd.

De consumenten variant wordt ondersteund door alle aangesloten banken en kent een storno-termijn van 56 dagen. De zakelijke variant wordt ondersteund door ABN AMRO, ING en Rabobank en en kent geen stornotermijn.

PayIBAN verwerkt zowel consumenten als zakelijke incassomachtigingen.


Wat zijn de kosten voor digitaal machtigen?


Digitaal machtigingen bespaart veel tijd om het simpele feit dat je niet met een getekende machtiging die per post gedaan is naar de bank hoeft te sturen. Bij digitaal machtigen worden de kosten bepaald door twee zaken: een incassocontract én contract voor incassomachtigen en de kosten voor het verwerken van digitale machtigingen.

Een incassocontract én contract voor incassomachtigen vraag je aan bij je eigen bank. De kosten voor digitaal machtigen bij je bank bedragen € 10 per maand en € 0,50 per transactie bij de Rabobank. De kosten bij de ABN AMRO en ING zijn hoger en kun je vinden op de site van deze banken.

Het verwerken van digitale machtigingen wordt door een servicebureau ook wel mandaat service provider verzorgt. Deze zorgt voor de technische verwerking en registratie van de digitale machtigingen.

Een servicebureau verzorgt en onderhoudt de technische koppeling met alle banken en biedt producten en diensten aan waarmmee u digitaal machtiggen aan uw klanten kunt aanbieden.

De kosten voor het een kant-en-klaar pagina bedragen de eerste drie maanden € 10 per maand. Daarna € 25 per maand. € 0,30 per transactie.


Direct aan de slag met digitaal machtigen


U kunt met digitaal machtigingen vrij snel aan de slag. U kunt zonder technische kennis al binnen een dag aan slag met een kant-en-klaar digitale machtigingspagina aan de slag of met onze REST-API, maar dan heeft u wel enige technosche kennis nodig.

Kant-en-klaar pagina

Zonder technische kennis

De eerste 3 maanden € 10 per maand. Daarna € 25 per maand. € 0,30 per transactie

Bestellen Meer informatie

REST-API

Technische kennis vereist.

De eerste 3 maanden € 25 per maand. Daarna € 50 per maand. € 0,30 per transactie

Bestellen Meer informatie

Reviews van klanten

Dankzij Incassomachtigen van PayIBAN merken we dat mensen nu sneller geneigd zijn om een incassomachtiging af te geven.


Dennis Balkema
Senior Adviseur FEZ bij Biblionet Groningen

Door zowel Incassomachtigen als de koppeling met ExactOnline bij PayIBAN af te nemen, besparen we veel tijd en is er minder kans op fouten.


Lorenzo Ahmadi
Financial Director bij Maxem

Je ziet dat het afgeven van een incassomachtiging nu eenvoudiger gaat en dat klanten eerder geneigd zijn om het ook echt te doen.


Tjeerd Verbeke
Commercieel Directeur bij Van Zelst Automaten